Музика от друго измерение

Бийтълс са легендарна група, а всеки един от бийтълсите по отделно, също е достатъчно известен и необикновен по своему. Затова и до ден днешен хората говорят и измислят за тях, какви ли не съчинения.

Една история за тях, обаче, направо ги изпрати в друго измерение. Мистериозен човек, който използва името Джеймс Ричард (казва, че не иска да излиза с истинското си име), твърди, в блог написан специално по случая, че е върнал от друго измерение нечуван албум на Бийтълс.

Историята започва в един обикновен ден, когато той спира с пикапа си насред каньон в Калифорния, заради неспокойното си куче, което веднага хуква да гони някакъв заек. Затичан след него, за да го спре, той се спъва и сякаш пропада в дупка. Събужда се в стая, където човек на име Йонас му казва, как го е намерил в безсъзнание насред чакъла. Те завързват разговор, в който Джеймс научава невероятни неща, все едно буквално е паднал в дупката както Алиса, в страната на чудесата. Нещата, които те обсъждат принадлежат повече на научната фантастика. В един момент се разприказват и за музика, като домакинът му казва, че брат му скоро е посетил концерт на Бийтълс. Оказва се, че в измерението на Йонас, четворката от Ливърпул все още изнася концерти. За да потвърди, че групата съществува, Йонас му показва аудио-касети, като на една от тях Джеймс разпознава албум на Бийтълс, чиято обложка е различна от тази в нашия свят, но песните били абсолютно същите. Домакинът от това измерение имал и една касета на групата, които Джеймс не бил чувал, а бил тринадесети албум на групата, с името Everyday Chemistry. За да се увери, че преживяването е реално, Джеймс поискал запис на този албум, за да го занесе обратно в ‘нашето време’. Било му строго отказано. Той все пак с хитрост успял да открадне едно копие от касетата и я прекарал през портала, който водел обратно вкъщи. За да не дълбаем повече в междупространството, мистериозният господин Ричард е оставил линк, за да може всеки, който желае, да чуе албумът на Бийтълс от друго измерение.

Досиетата Х

Тази история звучи като разказ от папките на Досиетата Х и всичко в нея подлежи на сериозно съмнение. Така или иначе, науката се занимава с въпроси за пътуване във времето, паралелни вселени, телепортация, дори една от главните теми на теоретичната физика през последните 50 години е теорията на струните – намек за музикалност в устройството на вселената. Тази история може да е просто измама и трик за печелене на популярност, но пък е забавен поглед и пожелание за всеки музикант – да бъде толкова добър, за да достигне неговата музиката и в други измерения.


По материали на: music-shop.bg