Как да почистм мазето

Недовършените проекти на мазета създават неприятни чувства, особено, ако сте се нанесли на новото място за живеене преди повече от половин година. Сега е момента да вземете мерки и да подобрите общата визия на вашето помещение за зимнина и склад. Как да стане – започнете от тавана.

Мазето предоставят много място за съхранение, както и чисто пространство да усъвършенствате вашите умения в ремоделиране. Довършителните работи по голата на вашето мазе означават оразмеряване стаите, изграждане на стени, тавани, добавяне на гипсокартон, боядисване и декориране.

За съжаление, преди да можете да започнете с всички интересни дизайнерски и строителни процедури, първо трябва да направите всичко, за правилната подготвителна работа. Едни от най-важните стъпки за подготовка, когато ремоделиране на мазето си остава борбата с мухъла. Имайте предвид, че мазетата са влажни и тъмни места, които са идеални за развитието на плесени, ето, защо и вашето мазе трябва да е добре изолирано. С подходящ набор греди често са пренебрегват мухлясалите петна, които трябва да бъдат почистени и запечатани.

За целта:

Настройване стълба, така че да можете да се изкачи нагоре до свободно достигане на тавана само с протягане на ръка.

Напълнете кофата с вода. Добавете 1 чаена лъжичка течен сапун към водата в кофата. Сместа разбъркайте добре и с помощта на гъба разбъркайте.

Измийте гредите със сапунена вода. Разтрийте с мокра, сапунена гъба по всяка дъска за отстраняване на видимите натрупвания от плесени. След като сте разтрили изплакнете с гъбата.

За да помогнете на гредите да изсъхнат по-бързо може да включите вентилатор или друг електрически уред, който да завърти въздуха до тавана на мазето. Включете вентилатора, за да се осигури циркулация на въздуха и мокрите греди да съхнат по-бързо.

Напръскайте със спрей с фунгицид всяка от гредите. Потопете всеки борда и не забравяйте да се пръскате в цепнатините между дъските. Нека фунгицид изсъхне за 24 часа.

Спрей полиуретан върху греди се поставя и, за да ги запечата и да се предотврати бъдещо развитие на плесени. Когато полиуретанът изсъхне напълно, може да включите вентилатора, за да изсушете напълно.