Защо повечето жени обичат дребни породи кучета?

Happy Boston Terrier Dog

Ако има нещо по-сигурно от това, че монетата има две страни (съгласни сте, нали?!:) ), то това е неотричимият факт, че много дами харесват мини кучета.

Защо?

Макар и да няма универсален отговор – всяка жена може да посочи интересни доводи – ние ще си позволим да отбележим някои очевидни:

  • Не изглеждат заплашително

Ще се съгласите, че повечето мини породи кучета съвсем не изглеждат заплашително. Е, разбира се, лаят им може да накара косъмчетата по врата ви да настръхнат, но от визуална гледка точка – „всичко е точно“, шеговито подхвърлено.

  • „Просто са сладки“, каза тя

Какво друго обяснение бихме могли да търсим?

Докато мнозина намират тези малки породи кучета за, меко казано, досадни, други почти ги боготворят.

Така че следващият път, когато ви се прииска да попитате очарователната стопанка на чихуахуа защо точно тази порода, вие ще знаете отговора.

  • Крият по-малка опасност за околните

Или казано другояче, отговорността като че ли не е толкова голяма в сравнение с отглеждането на Кане Корсо, например. Въпреки че…мнозина стопани на Кане също биха отвърнали шеговито „Защо не го харесвате? Толкова е сладък…“

  • Дружелюбни са – подходящи са за деца

Ако сте семейни и нямате опит с отглеждането на домашни любимци (особено кучета), съветваме ви да се насочите към дребните породи. Те са идеален избор за жизнерадостни дечица, с които заедно да играят, без да правят много бели, разбира се. ☺

  • Не изискват голямо пространство – (можете да им се радвате и в апартамента)

За разлика от други породи, които имат нужда от много пространство като любимото Кане Корсо, например, мини кучетата нямат чак такива претенции – далеч по-лесни са за отглеждане, дори в апартамент.

храна от най-висок клас за израснали кучета от дребни и мини породи

Храна за малки породи кучета

Домашните любимци имат нужда от качествена, здравословна (по възможност) храна, тъй както и вие. Покажете на своя четирилапов другар, че знаете как да се грижите за него, редовно глезейки го с вкусна и полезна храна на IKA BG.