Иновативни продукти за борба с алопецията, оредяването и изтъняването на косата

През последните двадесет години все повече хора се борят с проблема с оплешивяването и оредяването на косата.

Вероятно забързаният ритъм на живот води до стресови фактори, които причиняват загубата на коса. Поради тази причина много компании, дори и известни, са се посветили в решаването на този тип проблеми. Всъщност, козметиката е разработена така, че да е от полза както естетически, така и психологически.

Чести причини за загуба на коса

Прочети още на: https://www.az-jenata.bg/a/5-zdrave-i-krasota/26035-chesti-prichini-za-zaguba-na-kosa/

Виждаме много реклами на оцветители, които се използват ежедневно и са полезни за скриване на изтъняването на косата.

Изглежда, че най-широко използваната козметика е “пудрата за коса”, непосредствено след “спрей против оредяване”, докато първите, които са били използвани през 80-те години, са например пастите в туба или шушулките тип Dephair, които в крайна сметка не правят нищо друго освен оцветяване на скалпа, без да се дава и минимален обем на косата.

Именно поради тази причина най-препоръчителните продукти са “памучни влакна” или “кератинови влакна”, които чрез електростатичните си свойства се прикрепят към косата, намираща се на скалпа.

Намират се в специализирани магазини или онлайн, а цените и качеството варират.

Qazami Hair Fibers Make Up е козметика налична вече и на българският пазар. Наличен е в седем различни цвята, за да можете да изберете най-подходящият за Вас цвят.

Например, има микрофибри, които зачервяват кожата или създават сърбеж, това е така, защото те не са напълно натурални продукти или защото съдържат парабени, консерванти, които в дългосрочен план могат да имат противопоказания за здравето на косата и скалпа. Нашият съвет е да използвате влакна за коса, които са базирани на кератин или памук, може би по-добри от последните, защото имат отрицателен заряд срещу косата и се придържат много по-добре.

Друго решение за скриване на разреждането може да бъде използването на тюрбан или шапка, и в двата случая е препоръчително да се ползват 100% памучни продукти.