Ремонт на бензинови дюзи

Във всички модерни бензинови автомобили има така наречените горивни дюзи или инжектори. Тяхната цел е да разпръскват достатъчно количество гориво под формата на фина мъгла, която е и по-лесна за запалване.

Правилното количество гориво, което се подава във всяка една камера на двигателя, красноречиво говори за изправността на дюзите. При запушени дюзи от боклук, ръжда, нагар и други често има симптоми като заглъхване при подаване на газ, завишена мощност и други нарушения при тръгване или шофиране.

Почистване на бензиновите дюзи

Почистване на бензинови дюзи може да се извърши под два начина. Единият е със смес, която се поставя в резервоара и при запалване преминава през цялата горивна система. Често това се оказва временно решение, но не и дълготрайно. Също така, важно е сместа да не е със съмнително качество, защото това може да нанесе щети по системата на автомобила.

Вторият и професионален начин за почистване е с ултразвук. Дюзите се поставят в ултразвукова вана и благодарение на контролера, който ги управлява, се впръсква агресивен препарат. По този начин отлагания и замърсявания се почистват бързо и дълготрайно.

Проверка след почистване

Проверка на бензинови дюзи след почистване се прави, като се поставят на специален уред – стенд. Така се поставят в реална ситуация и се проверява дали при вдигане на оборотите дюзите са в изправност. Проверката на стенд е най-сигурният начин да се установи проблем още преди да се е проявил в движение на автомобила.

За да сте сигурни, че вашите дюзи са почистени и проверени по всички параметри, не се доверявайте на нелицензирани и съмнителни автосервизи. Доверете се истински професионалисти, които са се доказали във времето, каквито са и Sofia Diesel Center. При тях ще получите професионално обслужване, съвети за безпроблемно шофиране и отговор на всичките си въпроси по отношение на инжекторите или други части на автомобила ви.

Подобни блог статии: